«

»

Dec
27

Easter Island / Paaseihoofdland

(nl versie onderaan)

So after the super hike I was in for a more relaxed vacation! That’s why I planned my trip to Easter island/Isla de Pascua! I took the bus from Puerto Natales to Punta Arenas on the 21st and I sat next to an old lady which was really funny. She helped me with learning Spanish on the bus trip! I promised her that I need to send a postcard to her! The trip to Easter island started from Punta Arenas, took the plane at 11pm to Santiago and had to wait there for 6 hours before I could take the first flight to Easter island. Slept a little bit at the airport and then after a while I was able to board! I was sitting comfortable in the aircraft but then there was announcement that we couldn’t take off and needed to disembark the plane! This is already the second time haha! So waited another 6 hours and finally after 5 hours of flying I was able to put my first step on Easter island! I got picked up at the airport from the camping site. Rented a tent, walked around the centre and got some food. Next day I rented a bike to cycle the whole island. It was really beautiful along the coast and took a picture of every moai that I saw! That’s me haha! Then I met some Taiwanese people from the camping, we were taking pictures of the Ahu Tongariki and they had a taiwanese flag. So I posed with that flag and they told me I could photoshop it to change to the Dutch flag :) ! After some cycling I went to a beautiful beach called Anakena. I was so happy that I ran into the water and got my self hurt haha! Right foot was swollen and I could barely walk for the first two days! And besides that I was sunburned :) ! The next day I went to see the sunrise at I had an Asian BBQ at the camping site! People from Taiwan, Korea, Japan and me! The Japanese people were preparing sashimi and other stuff! At some point there were like around 17 Asians! Woot! It was really good, despite I had my feet hurt! My bottle of Johnny Walker was already empty this night! And then after a good sleep it was the Christmas eve day! Washed my clothes in the afternoon and bought some postcards and wrote a few. With Christmas eve I joined again a BBQ, but this time from the camping site owners, the locals! Lots of people joined this and it was a great feast! Met a very nice chilean family! On Christmas day I was more able to walk, so I hired a quad to explore the rest of the island! A Dutch girl joined me that day and was good fun! Went to the highest point of the island and we had a freaking nice view! Everywhere you looked was the sea horizon except 1 small point. That night I wanted to see the last sunrise or me but unfortunately there were clouds in front of the gorgeous sun! Bummer! At the camping site I had a drink with a few people until 2.30 am. Survived Christmas day :) ! My last day was just packing my stuff, saying goodbye to people and did my last round on the island with my quad! What a superb island to chill out, some more days would be great! This time the flight had no delays, lucky me! The only minor thing was that Easter island is very expensive compare to Chile!

NL-versie:
Na een super leuke tocht in Torres del Paine was ik toe aan wat meer relax plekje, dat is Paaseihoofdland! Busritje genomen naar het vliegveld en heb een oud vrouwtje ontmoet tijdens mijn busritje. Zij hielp mij om Spaans te leren, wat erg goed was! Heb haar beloofd om een kaartje te sturen! Uiteindelijk mijn vlucht naar Santiago gepakt om elf uur savonds en moest daarna 6 uur wachten om mijn volgende vlucht naar paaseiland te nemen. Helaas werd het weer 6 uur extra langer wachten, wat ik al vaak heb meegemaakt tijdens mijn trip :) ! Zat in t vliegtuig en we mochten weer uit het vliegtuig na een tijdje, er moest toen een vliegtuig vanuit New York komen. Na aantal uurtjes kon ik eindelijk mijn eerst stap op paaseiland zetten! Lekker warm en prachtig weer! Ik werd opgepikt vanaf het vliegveld met m’n naam op een bordje! Super! Aangekomen op camping, tent gehuurd, spullen gedumpt, gedoucht en toen een rondje gewandeld in het centrum en wat gegeten bij een resraurant. Volgende dag een fiets gehuurd en was het tijd om paaseiland te verkennen. Elke moai (paaseihoofd beeld) op de foto gezet die ik langs de kust ben tegengekomen! Bij het beroemde plekje Ahu Tongariki heb ik Taiwanezen ontmoet van de camping. Geposeerd met een taiwaneze vlag, zij zeiden dat ik die kon photoshoppen en een NL vlag van kon maken :) ! Doorgefietst naar een prachtig strandjr genaamd Anakena, ik was zo blij dat ik het water in rende en uiteindelijk op een steen stond met mijn voet. Geblesseerd het water uit haha! Nog terugfietsen en maar rust gehouden de avond. Volgende ochtend met de Taiwanezen naar zonsopgang gekeken bij Ahu Tongariki! Het was erg mooi! De middag hadden we een Aziatische BBQ. Koreanen, Taiwanezen, japanners en ik! De Jappen bereidde verse sashimi en wat andere lekker voedsel! Fles Johnny Walker ging op die avond! Volgende dag was het kerstavond dag :) ! Heb mijn kleren gewassen en wat kaarten gehaald. De avond had ik weer een BBQ van de camping, de locals! Super veel vlees, vis, salade en rijst werd er bereid! Hele leuke kerstavond gehad en ook een super aardige Chileense familie ontmoet. En toen was het kerstdag! Laatste volle dag en heb toen een quad gehuurd! Samen met een Nederlandse meid de rest van het eiland bekeken. De hoogste punt van het eiland bereikt, super mooi uitzicht waar je bijna overal zee kon zien op 1 puntje na! Daarna nog snel zonsondergang proberen te kijken, helaas waren er veel wolken voor de zon…! Terug naar camping en nog tot 2.30 met wat aantal mensen drankje gedaan! Heerlijke dag! Ochtend erop was het inpakken en nog even een laatste stukje rondscheuren voordat ik de quad moest inleveren! Rond 12 uur naar vliegveld en Santiago als bestemming. Ik zou zo meer dagen willen verblijven! Helaas pindakaas. Enige minpuntje is dat paaseihoofdland erg duur is! Toedels!moai doing faceplant!!5 comments

 1. HJ says:

  Faceplant >< whahahaha

 2. Maurits says:

  Nice picas

 3. Jan Willem says:

  Ankles in Arms and Xmas already behind us. Memories is all we got and pictures (and they are beautiful).

  Moai!! (instead of meuh ;) )

 4. Lisette says:

  Jacky!!!!! Ziet er echt heeeeel erg gaaf uit, en je foto’s van paaseihoofdland zijn bij ons met kerst via de iphone uitvoerig bestudeerd, echt vet, zeker die met die schaduws!

  Genietse nog en een heeeele goede jaarwisseling!

  Liefs Lisette

 5. Evi says:

  Jacky!!!

  Ahh zet mij ook maar in het rijtje eihoofdjes! Kom er dus pas deze week achter dat je een site hebt…en nog dommer… zit ik alles in het engels te lezen(en dat kost heel veel moeite) staat er een nederlandse tekst onder!

  Maar super! Wat een reis! En wat een foto’s echt te gek!
  Blij dat je het zo naar je zin hebt en zoveel nieuwe vrienden hebt gemaakt!
  Geniet ervan!!

  Liefs

Comments have been disabled.