«

»

Dec
20

Mission uno accomplished / eerste missie voltooid

(Voor nederlands, scroll naar beneden)

I’ve been on the southernmost city of size in the world, also known as by the name Ushuaia (say like oeshoewaja)! First of all the weather change from 30 to around 4 degrees is kinda cold! The flight went well and after picking up my bag I was standing outside waiting for a taxi which was freezing! Brrrrr, but finally I got to my bed&breakfast stay. It was a very warm welcome of the family, felt really comfortable from the start! They gave me loads of information about the area. So a plan was made for the first day. On the other day I hiked the national park Tierra Del Fuego. On the way back to town I got myself hitchhiked by local people! See some pictures below:

After staying 2 days in Ushuaia I went to Puerto Natales. This place is the starting point for hiking the famous Torres Del Paine. The family from Ushuaia told me that I should go to El Catafe as well, which is in Argentina again. There is a really nice glacier! But first I need to hike the W in Torres Del Paine. To get there I took a 19 hours bus trip from Ushuaia! Crazy wind hold us like for 7 hours at the other side of the channel and had to wait… That is how it goes here, relax and wait! Finally arrived at Puerto Natales and booked the trip to hike the Torres del Paine. Thanks Vincent (USA) for the tips to Erratic Rock! Bought food and stuff, hired a tent and went the next day! It took me 5 days to do the W track. It was really worth it, even that my feet are full with blisters :) ! The best part is wake up at 4 in the morning and go to the top to see the Torres at 5 am. Also met two crazy swiss guys and lovely people from holland and usa! Some pictures from Torres del Paine:

So today I will fly to Easter island and chill there for 5 days in the warmth! Heard that it’s like 20 degrees there!

PS: RIP Colin, my nephew passed away yesterday on the 19th, really devastated to hear that after my hike…

Korte nederlandse versie:
Ik ben voor twee dagen naar het zuidelijkste stadje geweest! Het gebied hier heet patagonia en is echt super mooi hier met veel bergen en glaciers! Maar hier is het ook koud, rond 0-5 graden! Ik heb geslapen bij een hele vriendelijke familie, super aardige mensen die mij met alles hielp! Ik heb hier mijn eerste trektochten gemaakt. Een glacier bekeken voor de eerste dag en daarna de volgende dag rond gelopen in het park Tierra del Fuego met twee Duitse vrouwen. Die avond heb ik bij een ‘all you can eat’ gegeten en ze hebben hier echt lekker vlees! Na twee dagen was het tijd om naar Puerto Natales te gaan om de trektocht Torres del Paine te doen. Daarvoor ben ik hier naar het zuiden gekomen! De busreis nam 19 uur in beslag wat eigenlijk maar 12 uur moest zijn! Het was erg winderig (140km/h) waardoor de pond om het kanaal oversteken niet mogelijk was. Uiteindelijk aangekomen heb ik gelijk spullen ingeslagen om 5 dagen te overleven in Torres del Paine. Voedsel kampeerspullen gehuurd en de volgende dag klaar om te gaan! Ik begon eerst alleen aan de tocht, maar ontmoette daarna veel mensen, twee zwitsers, Nederlanders en Amerikanen! Super gezellige groep! Mooiste was de laatste dag, stonden 4 uur sochtends op om de Torres met zonsopgang te bekijken! We waren ongeveer 5.15 uur aangekomen aan de top (was best zwaar in de ochtend om paar honderd meter te klimmen :) ) en zagen wat rode gloed, maar helaas was het erg mistig dus we konden niet zoveel zien. Uurtje gezeten en soep gekookt voordat we weer terugliepen. Na 5 dagen niet gedoucht te hebben was het weer lekker om geen soep of pinda’s te eten! Daarna zijn we met de groep uiteten geweest, contacten uitgewisseld en nog even uitgeweest! Vandaag ga ik naar paaseiland vliegen waar het ongeveer 20/25 graden zal zijn! Ik heb super genoten van mij trektocht! Ik wil het graag nog meer doen ook al zijn mijn voeten een en al blaren!

PS: RIP voor mijn neef die op de 19e is overleden nadat ik terugkwam van mijn hike…

11 comments

 1. Jan Willem says:

  Klinkt weer awesome ouwe speler. Een hele lijpe ervaring lijkt me! Sorry to hear about your nephew :( is that the guy from Scotland who plays rugby? Still my condoleances…

  Take care mate!!

 2. Lisette says:

  Heeey die Jacky,

  Klinkt echt amazing!! maar wat een koud, daar denk je niet geijk aan als je Chili zegt!! Gelukkig kun je nu bijkomen op de paaseilanden. je zit alweer op de helft van je trip, geniet er van!!

  Liefs Lisette

 3. Corrie Foppen says:

  Hallo jacky,
  Wat een mooi gebied en harstikke goed van je om de top te halen.
  Paaseiland zal ook een belevenis zijn.
  Groeten, moeder JW

 4. Maurits says:

  Yoo ouwe reisdude, super je gesproken te hebben gister!! De fotos en verhalen zijn te gek…zo f*cking jaloers!! wij in een koud kikkerlandje en jij in een heel mooi koud kikkerlandje!! Geniet ervan en wie viert er eigenlijk eerst oud en nieuw??? Spreek je..veel plezier bij die eihoofden op paaseiland! ciao ciao

 5. Dedi says:

  eeey you! zo te lezen vermaak je je dus wel! en Gave foto’s!!Nu lekker bijkomen op paaseiland! have fun!! Tot over een maand ;) kuss Dee

 6. Patricia says:

  Hey Jacky,

  Leuk weer om te lezen hoe het met je gaat daar! Dit tocht klinkt echt super gaaf en leuk om foto’s te zien! Veel plezier op Paaseiland, ik kijk al uit naar het volgende verhaal :) !!

  Xx

 7. Kaman says:

  Wow..soo cool ziet het er uit..haha dus jij ook van warm naar koud en hopelijk zit je er nu ook weer warmpjes bij..Maak je ook een beetje mee wat mensen in NL meemaken nu met de kou..

  En wat zijn de plans voor kerst en oud en nieuw?

  1. Jacky says:

   Heya andere reiziger!ik zit nu op de camping en ga hier kerstavond houden!morgen weet ik niet!maar met o&n ben ik ergens aan de kust te vinden naast santiago!:)jij nog plans?!veel plezier nog!xx

 8. afrikaantje says:

  meuhh goeie kerst gehad?
  groetjes!

 9. Harm says:

  Gaat mooi zo Jacky! Ik geniet van je verhalen, supertocht maak je. Unforgettible….

 10. Marcel says:

  Hoi Jacky,

  Gaaf hoor dat de tocht gelukt is. Was ik trouwens nog vergeten te zeggen, je moet je voeten tapen om blaren te voorkomen :-) .

  Greetz

Comments have been disabled.