«

Jan
11

It’s 2011!

First of all, happy new year to everyone! I know it’s been a long time since i’ve updated this blog, but i’m back again! After staying two nights in Santiago, which was boring, I moved to Valparaiso to celebrate New Years Eve there. Everybody told me that that’s the place to be for NYE. So I arrived there at 28th of december and the hostel seems kinda empty this day. But I went out this night and got a ‘little’ bit wasted :) ! That always happens to me when I’m somewhere for the first time! Went to lovely beaches in ViƱa del Mar, partied all the other days as well and the group went bigger and bigger! So for NYE we’ve bought hats and stuff to celebrate at a lovely viewpoint where we could see the fireworks in front of us. We moved our ‘stuff’ around 9 and we were waiting for the fireworks. The only thing I can remember is that I saw the fireworks, but after that it’s totally a blur! Great show! Haha! So it was 2011! no more 2010! On new years day most of the people were leaving. Saying goodbye to our crew and I had to stay for a few days longer. This is because I had my laundry done just before new years… after that it was saturday and sunday, which they are closed. Didn’t thought about that haha! More nights in Valparaiso is not bad! Met two swiss friends from Torres del Paine! Really cool! and after few days I went back to Santiago, trying to get a nightbus to La Serena, I failed, so luckily I could stay at a friends place in Santiago that I met in Valparaiso! Thanks lou! Took the morning bus to La Serena, a lovely city next the Elqui Valley, where they make Pisco (famous drink in Peru and Chile). Did a tour to taste Pisco and visited some villages with amazing views in the valley. Also I made a tour at midnight to visit a observatorium! Learned a lot about the galaxy, really cool! Then it was time to head more to the north visit San Pedro de Atacama. The ‘perfect’ desert that has only 2 days of rain in a year. The bus from La Serena to San Pedro took me 17 hours, the longest bus ride i’ve made so far in my life! And it wasn’t so bad because I booked a kinda business class seat, comfortable! In San Pedro i’ve booked a tour in the afternoon to swim in the salty lakes and see the flats. So weird to float without using energy :) . Other day I’ve booked a horse riding tour with a friend (argentino) from the hostel. This will be my first time riding a freaking horse haha! But I can say, the view and the ride was fabulous! I would do it again! After that I went for dinner with some people and at 1 am we decided to go to a ‘illegal’ party in the desert! Hadn’t such a crazy thing in a long time. Lasers, drinks, food, campfire and ofcourse music! The cops were there for a minute, but after that they left! Higo de puta people shouted, lol! Didn’t slept the night because I needed to catch a bus at 8am to see the Dakar, which I managed to get there, but couldn’t see much… Next time better! The next morning I went to see the geysers at 4 am in the morning… hadn’t much sleep but it was cool to see it! we went up at above 4000 meters, luckily I didn’t get sick :) In the afternoon I went to see the Moonvalley, which was really great! Nice views and surroundings. The last day in San Pedro before I’m heading to Iquique I should hike the mountain named Cerro Toco. This one has a height of 5600 meters! But unfortunately this one is skipped :( , nobody showed up to pick me up… So only less than two weeks left, the last thing I’m trying to see is Machu Pichu in Peru. Hopefully I can manage to go there in time. See ya next time and almost at home!

Allereerst gelukkig nieuwjaar iedereen!! :) Alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geplaatst op deze site, maar hier is er weer 1! Na paaseiland heb ik twee dagen in Santiago gespendeerd, was niet zo super dan ik had gedacht. Zou eigenlijk 4 nachten verblijven, maar boeking ging niet goed, dus heb mijn plannen gewijzigd! Meer dagen in Valparaiso, de stad om oud&nieuw te vieren. Aangekomen in een super chille hostel waar ik 5 dagen achter elkaar heb gefeest tot en met nieuwjaarsdag lol :) super relaxte groep hadden we in de hostel, gekkenhuis! op oudjaarsdag spullen gehaald voor o&n, hoedje, confetti-gebeuren, drank! We zijn toen rond 9 uur savonds richting een uitkijkpunt gelopen waar je goed het vuurwerk zag. Super gezellig met allemaal mensen om heen. Chilenen aanspreken en maar lachen! Geweldig! Toen was het tijd voor vuurwerk en het duurde ongeveer 20 minuten! Super mooi uiteraard als het voor je wordt geregeld. En vandaar is er een gat tot aan de ochtend! Maar het was geweldig haha! Volgende dag de meeste mensen gedag gezegd, ik kon pas weg wanneer ik mijn was had opgehaald… Door o&n waren ze paar dagen gesloten, nooit overnagedacht hehe! Moest mijn plannen telkens wijzigen, uiteindelijk ben ik beland in Santiago voor een nacht. Ik zou de nachtbus pakken naar La Serena, maar was te laat voor een ticket en kon gelukkig overnachten bij een meid die ik had ontmoet met o&n. Zij heeft een super appartement in Santiago. Uitzicht over heel de stad met zwembad op het dak van 27 verdiepingen hoog. De volgende ochtend maar de bus gepakt naar La Serena, daar twee nachten gebleven om sterren te bekijken in een observatorium en een tour gedaan in de Elqui valei. Het was een super mooie valei waar ze pisco, wijn en fruit/groenten kweken. Pisco is een lokaal alcoholisch drankje dat komt uit Peru/Chili. Daarnaast veel geleerd over onze sterrenstelsel! Het grappige is dat je hier andere sterren ziet dan bij ons thuis. Toen was het tijd om verder naar het noorden te gaan om de woestijn betreden. Plekje genaamd San Pedro de Atacama, de ‘perfectste’ woestijn omdat hier maar maximaal twee dagen regen valt per jaar. Om dit te bereiken heb ik een busritje van 17 uur achter de rug. Mijn langste busritje die ik ooit heb gehad. Gelukkig viel het allemaal mee, had een soort van business class stoel geboekt, erg comfortabel. Aangekomen in San Pedro heb ik gelijk een tour geboekt die de zoutvlaktes bezocht. Ik ging zwemmen in een zoutwater, echt super cool! lekker dobberen zonder je druk te maken dat je zinkt :) . Zonsondergang was ook super mooi in de woestijn. Volgende dag een paardrij tour geboekt. Dit was echt super geweldig! 5 uur lang op paardje gezeten en we hadden een super uitzicht over het gebied! Volgende dag last van me kont, dit komt ook mede doordat het mijn eerste keer is met een paardje! De avond uiteten en uitgeweest midden in de woestijn. Een illegaal feestje haha! Ze hadden drank, kampvuur, lasers en uiteraard muziek! Politie kwam nog langs, muziek gelijk uit en na paar minuten keerde politie zich om en ging feestje gewoon door! Higo de puta schelden de chilenen naar de politie wooot! nog nooit zoiets vets meegemaakt! gekke avond! Uiteindelijk geen slaap gepakt, omdat ik rond 6.30 uur terugkwam en 8 uur mijn bus moet pakken om te proberen Dakar te bezichtigen. Uiteindelijk heb ik niet veel gezien omdat ik weer vroeg terug met de bus moest helaas… De volgende ochtend moest ik weer om 4 uur klaar staan om geisers te bezoeken! Dat was erg mooi om te zien en heb lekker gezwommen in een warm badje van geiser water :) In de middag had ik mijn volgende tour om de Maan valei te bekijken. Erg mooi en interessant. Zonsonderdag bekeken op een bergje, dat was weer leuk! Mijn laatste dag zou ik een berg belopen op 5600 meter, helaas werd ik niet opgepikt om 7 uur sochtends en heb ik dus tijd om berichtje te typen! haha! Vanavond ga ik naar Iquique, hopelijk om te kunnen paragliden en surfen. Daarna is het tijd om mijn weg te maken naar Peru om hopelijk Machu Pichu te bezoeken. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan… gaat echt snel! ik zeg adios amigos!

5 comments

 1. Hadjee says:

  I see you’ve been to gay mountains?? ><

 2. Harm says:

  “You did it your way”… great stories Jo! Love’it.

 3. Lisette says:

  Ziet en klinkt nog steeds heerlijk jacky! Jij bent daar goed bezig maaruuh je planning klinkt wel erg strak hoor!! genietse!! xxxx

 4. Paaseihoofd Wimpie says:

  Allereerst bedankt voor je kaart en ja het was leesbaar met die stift van je ;) Lijpe verhalen nog steeds, van waarschijnlijk een nog lijpere ervaring. Geniet nog even van je trip en tot snel!!

  In juli weer terug naar Shanghai voor een dikke maand en Carol komt ook nog twee weken langs :)

 5. afro says:

  17 uur in een bus…loco!

Comments have been disabled.